Verschillende manier van dampen

Verschillende manier van dampen en inhaleren
Wanneer een e-sigaret of een variant hiervan wordt gebruikt, wordt er damp geïnhaleerd. Dit is natuurlijk anders dan bij een analoge sigaret of ander tabaksrookwaar, waarbij rook wordt geïnhaleerd. De manier waarop de damp wordt geïnhaleerd kan echter verschillen. Er zijn twee manieren welke je, wanneer je informatie zoekt over de e-sigaret, vaak zult tegen komen. Dit zijn de mouth-to-lung manier en de direct-lung manier. In dit artikel worden deze beide manier van dampinhalatie verder toegelicht.

De manier van mouth-to-lung dampen
De mouth-to-lung manier van damp inhaleren komt het dichtst in de buurt van de manier waarop een analoge sigaret wordt gerookt. Bij deze inhalatiemanier komt de damp eerst in je mond voor het verder wordt ingeademd tot het de longen bereikt. Deze manier van damp inhaleren is populair bij mensen die van een analoge sigaret overstappen naar een e-sigaret. Er zijn speciale e-sigaretten die ontworpen zijn voor deze techniek. Of een andere e-sigaret gebruikt kan worden voor mouth-to-lung inhalatie kun je aflezen aan de ohm van de coil. Vanaf één ohm kun je de e-sigaret gebruiken voor mouth-to-lung inhalatie.

De manier direct-lung
Naast de mouth-to-lung manier is er ook nog de direct-lung manier. Hierbij wordt de tussenstop in de mond overgeslagen en adem je de damp direct door naar de longen. Deze manier van inhaleren is vergelijkbaar met het inhaleren bij een waterpijp. In tegenstelling tot de mouth-to-lung manier, heb je bij de direct-lung manier sub ohm e-sigaretten nodig. Dit betekent dat de ohm juist lager dan één moet zijn. E-liquids die veel worden gebruikt voor direct-lung inhaleren zijn die met een percentage van 70 VG of hoger. Over het algemeen hebben sub ohm e-sigaretten meer smaak en produceren ze meer damp. Koop de beste elektronische sigaret online op roken.nl.

Aanpassen van de airflow
Er zijn varianten van de e-sigaret waarbij de instellingen van de airflow kunnen worden veranderd. Hierdoor is het mogelijk om de airflow zo aan te passen dat je met een e-sigaret zowel mouth-to-lung als direct-lung inhalatie kunt doen. Wanneer je de mouth-to-lung manier van inhaleren wil kunnen gebruiken moet de airflowring zo worden afgesteld dat er een minimale luchttoevoer is. Voor het direct-lung inhaleren is het tegenovergestelde van toepassing. Voor deze inhalatiemanier moet de airflowring juist volledig worden open gedraaid.

Voor wie?
De twee inhalatietechnieken voor e-sigaretten zijn zojuist besproken, maar voor wie is welke techniek het meest geschikt? Wanneer je net begint met het gebruiken van een e-sigaret wordt aangeraden de mout-to-lung manier te gebruiken. Dit geldt ook voor mensen die een e-sigaret gebruiken als vervanging voor het roken van tabak of willen stoppen met roken. De direct-lung manier is meer weggelegd voor de ervaren gebruikers van de e-sigaret, omdat de damp een intense smaak heeft en direct in de longen terecht komt.